“Se, han snakker!” Bob Dylan i samtale med Bill Flanagan.

Samtidig som Bob Dylan gjennom årene, med rette, har pådratt seg et rykte som utilnærmelig & gåtefull, og vanskelig å få i tale, er hans samlede intervjuer et svært omfattende studie verdt. Dog har det de siste årene blitt sjeldnere mellom dem, det er sant, som oftest er de knyttet til plateutgivelser, som denne gangen, rett i forkant av utgivelsen av “Triplicate”, Dylans 38. studioalbum, denne gang hans første trippel-album, og den syttiende av hans utgivelser som har havnet på Billboards lister.

Bill Flanagan har intervjuet Dylan tidligere, og det er tydelig at det er et tillitsforhold der – Flanagan er åpenbart utvalgt av Dylan til å gjennomføre en “Q & A”, for Bob Dylans eget nettsted denne gangen – på denne måten har han full kontroll over det hele. Dette er sikkert også noe av årsaken til at samtalen er av de mest åpenhjertige og opplysende vi har sett på lenge. De som ikke helt skjønner hvorfor Dylan dypdykker i den amerikanske sangboken, kan vanskelig være i tvil etter å ha lest dette.

Intervjuet favner bredt hva tema angår, her får vi også blant annet høre om Dylans musikalske preferanser, her gis det for eksempel ridderslag til både Imelda May (som allerede har bestemt seg for inskripsjon på sin gravstein: “Bob Dylan liked her!”) og Amy Winehouse, den siste karakterisert som “the last real individualist around”.

Vel verdt å lese, altså.

Q & A with Bill Flanagan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s